Welcome ! :)

aaaa

nedjelja, 24. srpnja 2016.

Prestanite jesti OVO svakog dana! Može imati užasne posljedice na vas pa čak i smrt!



Bezbrižno pripremljena hrana može biti štetna pa čak i opasna po vaš život. Da biste izbjegli trovanje hranom, trebate hranu pravilno pripremiti i pravilno sačuvati. Međutim, postoje namirnice koje su prirodno otrovne.

Specijaliteti koji imaju svoje toksične strane

Gljive – Ne zaboravite da je oko 6% otrovnih gljiva. Njihov otrov je fatalan.



Rabarbara – zeleno lišće sadrži oksalnu kiselinu. Dakle, možete dobiti bubrežne kamence, ali ako jedete veće količine, to može biti kobno.

Jabuke – sjemenke sadrže cijanid. Ako ih jedete u velikim količinama, možda možete dobiti trovanje. Nemojte zaboraviti bacate sjeme.

Paradajz – list i zeleni dio na plodu sadrži toksin Tomatin. Može se koristiti u kontroli štetočina. Osobe koje pate od reume treba izbjegavati jesti paradajz

Krompir – Zeleni krompir sadrži veće količine Glycoalkaloid otrov. Umrli su rijetki, ali su zabilježeni slučajevi.

Brazilski orasi – hrana s najvišim dozama prirodne radioaktivnosti (800 puta veća koncentracija radioaktivnog nego u bilo kojoj drugoj hrani).

Trešnje – sjemenke sadrže cijanid. Ako progutate nekoliko sjemenki, možete očekivat povećanje tjelesne temperature, teško disanje. Nemojte zaboraviti da bacite sjeme.
Muškatni oraščić – poznati halucinogen. To može dovesti do psihoze koja je povezana s osjećajem određene propasti. Predoziranje može uzrdrmati psihičko stanje.


narodnilijekovi.info

Nema komentara:

Objavi komentar