Welcome ! :)

aaaa

srijeda, 27. srpnja 2016.

Ove 3 stvari smesta izbacite iz kuće jer vam ozbiljno ugožavaju zdravlje (GIF)




Nemojte trpeti lom i haos po kući, sve ono što ste nagomilali vam zatrpava život. Prema Feng Šuiju što više nepotrebnih stvari bacite toliko ćete više kupiti onih koje su vam potrebne, da bi kosmos uspostavio ravnotežu.
Koje je najprljavije mesto u vašem kupatilu? O ne, nije WC šolja (FOTO) (GIF)

Ove 3 stvari ne samo da vam prave nered nego i ozbiljno ugrožavaju vaše zdravlje:

1. Stara kozmetika

Pravilo je jednostavno - ako je stara, suva ili ne planirate da je ikada upotrebite, bacite je bez razmišljanja.

I dok se u vlažnoj dekorativnoj kozmetici poput pudera i maskare vremenom počinju razvijati bakterije, senke i rumenila nakon isteka roka više nisu postojani na koži pa nemaju isti učinak.

Kako da prepoznate da li imate mladež ili melanom? (FOTO)

Isto je i sa kremama kojima je isteko rok trajanja, nikako ih ne stavljajte na kožu jer mogu izazvati jake alergijske reakcije. Isto je i za kreme za sunčanje koje ne bi trebalo da koristite dve sezone za redom.



2. Stare četke i spužvice za tuširanje

Prema poslednjem istraživanju, stvari koje koristite da bi oprali svoje telo mogu biti najprljaviji predmeti u vašem domu. To se odnosi na krpice, spužvice ili četke za tuširanje koje koristite predugo.

Bakterije se najbrže razvijaju na vlažnim mestima, a dlačice ili vlakna ovih pomagala za tuširanje kao stvorena su za razmnožavanje bakterija. Ako spužvicu za tuširanje koristite predugo, na njoj će početi da se stvaraju bakterije, ali i gljivice koje mogu ozbiljno naštetiti zdravlju.

Ako ovako sušite kosu sigurno ćete ostati bez nje (GIF)

Spužvice i četke nemojte koristiti više od 3 do 6 meseci, a ako želite da se maksimalno zaštite, spužvice nakon tuširanja ponovno nasapunajte, dobro isperite i ostavite blizu izvora toplote da se potpuno osuše.



3. Lekovi

Iako čuvaju zdravlje ili mogu da izleče ili spreče razne bolesti, stari lekovi mogu da postanu vrlo opasni za vaše zdravlje.

Prosečan rok trajanja lekova je oko godinu dana. Sve iznad toga umanjuje njihovo dejstvo, a u nekim slučajevima može postati i opasano po zdravlje. Isto važi i za lekove koji nisu u svom originalnom pakovanju.
Da li su vam hladni prsti? Možda bolujete od neke od ovih bolesti (FOTO)

Ako primetite da je zaštitna folija na pakovanju tableta probušena ili da su tablete ispale iz kutije, nikako ih nemojte koristiti već ih odmah bacite u posebno označena mesta za odlaganje takvog otpada.



(Espreso.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)

Nema komentara:

Objavi komentar