Welcome ! :)

aaaa

četvrtak, 28. srpnja 2016.

NEUGODNA BOL: Otkrivamo vam kako da se riješite GRČA u mišićima vrlo jednostavno i brzo!




Grč je spazam u mišiću i pretežno nastaje kao posljedica intenzivnog fizičkog rada, neadekvatnog položaja ili preopterećenja određenog dijela tijela, najčešće donjih ekstremiteta.
Evo uputa za uklanjanje grčeva iz određenih dijelova tijela:

Grč u stopalu

Rukom podignite i povucite sebi prste stopala koje je u boli. Kad bol počne popuštati, povucite k sebi i cijelo stopalo. Tako ćete istegnuti mišiće koji se grče.

Grč u listu

Rukom povucite sebi stopalo noge koja se grči tako da koljeno savijete i odignete od podloge. Na taj način se vlakna mišića lista počnu istezati. U trenutku kad vas noću probudi bolni grč, možete i gurnuti taban u zid, ili ogradu kreveta. Važno je da se list izduži. Naknadno opružite cijelu nogu, pa u tom položaju sačekajte da se situacija vrati u normalu.

Grč u prednjem dijelu natkoljenice

Ovo je istezanje najlakše izvesti ležeći na trbuhu. Nogu savijte u koljenu i stopalo privucite petom prema stražnjici. U kvadricepsu će odmah nastupiti olakšanje.

Grč u stražnjem dijelu natkoljenice

 


Zauzmite sjedeći položaj pruženih nogu. Nagnite se unaprijed i pokušajte dotaknuti nožne prste. Nemojte savijati koljena! U pitanju je klasično istezanje loži koje će vam istog trena pomoći.

narodnamedicina.info

Nema komentara:

Objavi komentar