Welcome ! :)

aaaa

srijeda, 27. srpnja 2016.

Dame, evo šta mjesečni ciklus govori o zdravlju vašeg tijela. Dobro obratite pažnju na šemu boja!



Svaka žena mora proći kroz menstrualni ciklus, ali za mnoge to nije nimalo lako. Vaša menstruacija može davati znakove upozorenja za neka ozbiljna oboljenja u čitavom organizmu…

Evo na šta svaka žena treba obratiti pažnju:

1. Svijetla krv može ukazivati na problem sa štitnom žlijezdom

Ako koristite oralnu kontracepciju, pojava svijetle krvi je uobičajna. Ali, ako ne uzimate anti bebi pilule a krv je vrlo svijetla,  vrlo moguća je hormonska neravnoteža. Trebate posjetiti endokrinologa!
2. Bolne i duge cikluse odmah prijavite svom ginekologu

Mnogi vjeruju da je jak bol tokom ciklusa nešto sasvim normalno, ali, nisu u pravu! Žene često misle da moraju izdržati intenzivne grčeve, ali u tom slučaju, treba da uradite nešto po tom pitanu!

3. Ako vam menstruacija kasni ili izostaje a niste trudne, posavetujte se sa ljekarom



Izostanak menstruacije može da ukazuje na neki ozbiljan poremećaj u organizmu. Moglo bi se raditi o razvijanju insulinske rezistencije ili o dijabetesu.

4. Iznenadna krvarenja mogu ukazivati na polipe na grliću materice ili na samoj materici

Kad između ciklusa dolazi do krvarenja, uzroci mogu biti veoma ozbiljni. Ako uzimate anti bebi pilule, to je uobičajeno, ali ako ne uzimate, to može biti posljedica visokog nivoa estrogena u tijelu, pa čak u najgorem slučaju i prvi znak raka!
5. Ako je krv crvena, slična brusnici onda je sve u redu

Međutim, ako je sekret iznenada svjetliji od normalnog, onda se vrlo vjerovatno radi o estrogenskoj neravnoteži, što može dovesti do ozbiljnih posljedica.

Nema komentara:

Objavi komentar