Welcome ! :)
aaaa
srijeda, 6. srpnja 2016.
Najzdraviji deo lubenice stalno bacate u ĐUBRE: Evo kako možete da ga iskoristite
Najukusnije je takozvano "srce", a najčećše jedemo samo crveni deo lubenice. Ipak, istraživanja širom sveta su pokazala da se u pravo u belom delu kore nalaze najzdravije supstance. Međutim, budući da je lubenica u tom delu izuzetno kisela i neukusna, najčešće je bacamo, a na selu se kore daju svinjama koje obožavaju da ih jedu.
Kiseo ukus kora dobija od vitamina C, kog sadrži u velikim količinama. Askorbinska kiselina, kako se drugačije naziva ovaj vitamin, izuzetno je važna za podizanje imuniteta i pravilno funkcionisanje organizma.
Tu su i vitamini iz B grupe, koji su neophodni za zdravu kožu, kosu i nokte, pa žene često uzimaju tablete sa ovim kompleksom. Umesto toga, možete jednostavno da se bacite na koru.
Nažalost, kora je najizloženija efektima pesticida kojima se prska povrće, pa zato i sa njom treba biti obazriv.
- Postoji voće čija je kora izuzetno zdrava, ali da bi se jela mora dobro da se opere, jer postoji mogućost da je prskano. Beli deo lubenice se ne jede često zbog kiselog ukusa - objašnjava nutricionista Branka Mirković.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar