Welcome ! :)

aaaa

nedjelja, 26. lipnja 2016.

SLJEDEĆI PUT ĆETE RAZMISLITI KAD BUDETE “BULJILI” U MOBITEL O OVIM UŽASNIM POSLJEDICAMA KOJE UZROKUJE!




Nevjerovatno je kako tehnologija utiče na naše navike i na naše zdravlje. Pogledajte UŽASNE posljedice koje konstantno gledanje u mobitel ostavlja na vaše tijelo…
Da li možete da povjerujete da samo držanje vašeg telefona s pogledom na dole, može da izgleda kao da držite osmogodišnje dijete na glavi dok stojite? Gledanje dole u vaš telefon je kao da imate opterećenje od 27 kilograma na vratu.

Dr Kenet Hensridž, glavni doktor za operisanje kičme u Njujorku razvio je virualni model. Ispada da kada krećete glavu napred imate taj iznos sile na vratu i kičmi. To nije dobro za vaše zdravlje, a prosječna osoba provede 2-4 sata dnevno u ovoj poziciji.
Dr Hensridž napominje da je za dobro držanje neohodno uskladiti uši s ramenima i lopaticama unazad.Pravo držanje tijela smanjuje tjelesni stres i opadanje kortizola.

Loše držanje, s druge strane narušava kičmu i može dovesti do ranog habanja, cijepanja, degeneracije i možda operacije. Ne morate obavezno da prinosite telefon blizu očiju. Vaše oči imaju niz pokreta koje omogućavaju da pogledate dole na svoj telefon bez nagiba glave.
Izvor: www.narodnamedicina.info

Nema komentara:

Objavi komentar