Welcome ! :)

aaaa

ponedjeljak, 27. lipnja 2016.

BRZO I JEDNOSTAVNO UKLONITE BOL U ZGLOBOVIMA!!




Giht je metabolički poremećaj, bolest u kojoj neispravan metabolizam mokraćne kiseline uzrokuje artritis, posebno taloženjem u manjim kostima nogu. Rezultat je oticanje i ukočenost, a u nekim slučajevima, ljudi osjećaju jaku bol i oticanje koje se razvija u samo nekoliko sati. Glavni razlog za giht je preopterećenje mokraćne kiseline. To se dešava zbog neučinkovite eliminacije otpada ili pretjeranog stvaranja otpada. Mokraćna kiselina je proizvod razgradnje purina koji je dio mnogih namirnica.
Ako bubrezi ne mogu eliminirati mokraćne kiseline, kristalizacija se odvija i stvaraju se naslage oko zglobov.Ali postoje stvari koje možete učiniti kako bi poboljšali svoje zdravstveno stanje. Promijenite svoj stil života i vodite brigu o hrani- to je prva stvar za napraviti. Trebate imati odgovarajuću prehranu, bogatu svježim voćem i povrćem; nemasnim meso i plodovima mora. Treba smanjiti obrađene šećere i hranu koja je visoka u zasićenim mastim i naravno alkohol.
Pijte puno vode, jer vaše tijelo na taj način ostaje hidratizirano a osim toga pomaže eliminirati toksine i preopterećenost mokraćne kiseline. Možete zadržati svoje tijelo hidratiziranim sa vodom, prirodni sokovima;  unosom voća i biljnih čajeva (možete koristiti med za zasladiti). Ako je moguće smanjite stres uz jednostavne fizičke rutine ili aktivnosti.

Evo nekoliko prirodnih lijekova u slučaju gihta:

• Soda bikarbona  je učinkovit  kandidat za smanjenje mokraćne kiseline u tijelu. Dodajte pola žličice na jednu čašu vode i konzumirajte svaki dan. Koristite cijelu žličicu u slučaju  napada gihta,

• Limun također može pomoći.Limun povećava alkalnost tijelu, te sprječava nastanak kristala mokraćne kiseline. Iscijedite pola limuna u 200 ml tople vode i pijte svako jutro na prazan želudac.



• Jabučni ocat kao i limun povećava tjelesnu alkalnost. Jabučna kiselina je učinkovita u raspadanju mokraćne kiseline i izbacivanju iz tijela. Dodajte žličicu jabučnog octa u 200 ml vode i pijte svaki dan, prije ručka i večere.
Hrana koju trebate jesti kako bi spriječili ili liječili giht:

• Kurkumin nađenen u kurkumi, ima ulogu zaštite bubregaa i  snažan je protuupalni agens.

• Bromelain-nađen u ananas, ima protuupalna svojstva i pruža analgetski učinak.

• Laneno-zahvaljujući svojim nevjerojatnim korisnim svojstvima, može smanjiti mokraćne kiseline u serumu ispitanika.

Izvor:zdravljeirecepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar