Welcome ! :)

aaaa

nedjelja, 26. lipnja 2016.

PRIRODNI LIJEKOVI ZA JETRU,JAČANJE CRIJEVA I ŽELUCA




Jetra izlucuje zuc iz istrosene krvi koju dovodi do vena vratarnica i crijeva
Bolesti jetre

Jetra izlučuje žuč iz istrošene krvi, koju dovodi vena vratarnica iz crijeva. Osim vena, dolaze u jetru i arterije, tako da je to velik splet krvnih žilica, koje zajedno tvore poseban jetreni krvotok.

Izlučena žuč skuplja se u žučnom mjehuru, odakle se kroz žučovod odvodi u prvi dio crijeva, dvanaesnik. Kada zbog grušanja krvi dvanaesnik oboli, začepi se žučovod, žuč prelazi u krv i čovjek oboli od žutice.






Bolesti jetre moraju se odmah liječiti, inače upala jetre prelazi u otvrdnjenje jetre, a onda nema izgleda za ozdravljenje.
Znaci oboljenja jetre jesu: smeđe fleke na licu ili tijelu, nejelost, neuredna i loša probava, zatvor, napuhavanje, otužnost, glavobolja, bolovi na desnoj strani i otečena jetra. Ova bolest dolazi zbog neurednog života, masnih, jakih i ljutih jela, uživanja alkohola, loše probave i nahlade. Za vrijeme liječenja mora se držati najstroža dijeta. Glavna hrana neka je riža na mlijeku, ili na vodi kuhana, začinjena s malo ulja od maka. Nadalje, dva puta dnevno po tanjur juhe od prekrupe od ječma ili zobi, radi hranjivosti i čišćenja, kiselo obrano mlijeko, kruh od prekrupe i zelen s malo ulja. Brašnena jela i šećerom ukuhano voće treba odbaciti. Od voća su najpodesnije jabuke, jagode, ribiz, grožđe i bobe od bazge. Tko može bez muke piti ulje, 2 do 4 žlice dnevno, dobro će mu činiti. Svako jutro natašte treba popiti po jednu šalicu mlakog čaja od 2 g gospina cvijeta, crnog trna, kadulje i kunice. Trave preko noći potopiti i 5 minuta kuhati. A navečer treba popiti šalicu čaja od 25 g ječmene slame i 3 g pelina sa žlicom meda.
Slamu i pelin preko dana potopiti. Dnevno po 2-3 čaše vina od smreke uzeti ili svježe bobe od smreke jesti. Od vremena do vremena čaj mijenjati i piti gorku trolisku, kadulju i maslačak ili solomonovog pečata i pelina (vidi bilje). Uz pijenje čaja dnevno po hladnoj vodi hodati jednu do dvije minute prije lijeganja u krevet. Dva-tri puta tjedno uzeti (hladnu polukupku od 5 sekundi postupno do dvije minute i dva puta tjedno umatati se u vruću plahtu umočenu u odvar od trine ili parnu kupku uzeti. I druge blage uporabe hladnom vodom izvrsno djeluju.

Tko boluje na jetru, neka uzme dnevno dva puta na nožnom vrhu pelinova praška ili u juhi ili u kojoj drugoj hrani.

Sporiš ljekoviti (stolisnik, hajdučka trava) rabi se za liječenje jetre, bubrega i slezene, kad se pije kao čaj tri dana ujutro, u podne i navečer.

Čajem od biljke zvončaca liječe se bolesti jetre, a osobito onda ako tome čaju pridodamo nešto malo praška od aloja, što ga dobijemo u svakoj ljekarni. Taj lijek tako povoljno djeluje da često čitave pahulje škodljivih sastojaka s mokraćom iz bolesnika iznese, no treba se piti više dana uzastopce.


Od tuberkuloze i svake bolesti koja je unutra u jetri i od koje se kašlje izvrstan je sljedeći lijek: uzme se 100 listova lovorike i stavi u malen lončić, ulije pola litre vode i stavi pola litre meda i aniža, to se kuha dok se ukuha trećina, zatim se ocijedi u čisto i pije tako vruće koliko se može izdržati, navečer u postelji.

Jetrene mrlje odstranjuju se ovim: boca se do polovine napuni sitno isjeckanim hrenom i nadolije najjačim čistim alkoholom. Dobro se začepi i ukopa u zemlju, gdje ostane 14 dana. Nakon toga se procijedi i time se mažu mrlje po nekoliko puta dnevno.



Isto djelovanje se postiže i vodom kišnicom u koju se stavi mnogo isjeckanog zelenog peršina i ostavi da stoji 3-4 sata, a nakon toga se ocijedi.

Za jačanje crijeva i želuca

Uzme se 30 g samljevenog sjemena od aniža (Pimpinella Anisum) i 20 g od komorača (Foeniculum officinale All.) i po 40 g u prah istucanog korijena od kravojca (Angelica sylvestris L), omana (Innula Helenium L) i piskavice (Succissa pratensis Moench), stavi u staklo i prelije čistom prepečenom rakijom. Drugo staklo, širokog grla, treba napuniti bobama trpkovine (Berberis vulgaris) i preliti ih čistim 75-80% alkoholom. Oba stakla češće promućkati i ostaviti na suncu ili toplom mjestu 6-8 tjedana, zatim ocijediti i na svaku litru ove rakije pridodati i dobro promiješati po 35 dag na gusto ukuhanog žutog šećera. Ove rakije uzima se tri puta dnevno po 20-25 kapi s malo vode.


http://zdravljeirecepti.blogspot.com/

1 komentar:

  1. Kakav veliki covjek, velika hvala sveceniku Salami, covjeku koji me izvlaci iz ove tuge, to je covjek koji može pomoci svijetu, na ovim bolestima kojih se mogu sjetiti prije 5 godina kada sam tražio lijek i kako Proveo sam mnogo novca i napokon sam izgubio nadu zbog svoje provedbe. Moram se nadati Bogu, sretan mi je prošli tjedan ovdje sam bio na internetu, provjerio koliko godina mogu provesti na zemlji, a onda vidim komentar o tom velikom covjeku sveceniku Salami što je sretan dan za mene i danas dajem svoje svjedocanstvo o njemu. Nikad ne vjerujem da uopce postoji lijek, ali ovaj covjek samo želi da mu pokušam, ako on to ne ucini, znati cu ga on nije svecenik Salama da je ovaj lijek radio više od godine dana, nadao sam se njemu i svom dragom bogu, ali danas sam vrlo sretan što vam svima ispricam ovu pricu, sve se dogodilo kad sam imao 23 godine dobro zbog ove bolesti mogu se oženiti i vrlo sretan danas, sada sam negativan, sada se mogu udati za svoje bližnje to je na mojim cipelama ovo dobar nacin da se pozdravim s ovom bolešcu HIV / AIDS kontaktirajte ovog covjeka sada purenaturalhealer@gmail.com. ili što ga muci +2348105150446 i molim se da i on pomogne. Sve zahvaljujuci sveceniku Salami

    OdgovoriIzbriši