Welcome ! :)

aaaa

subota, 25. lipnja 2016.

UPOZORENJE: Ako primijetite ovo na krompiru, bacite ih ODMAH!




Vaša kuhinja zapravo ima niz tempiranih bombi koje mogu narušiti vaše zdravlje. Nakon čitanja ovog, vi nećete nikada zanemariti one “najbolje iskoristiti do datuma” …
Možda mislite da su krompiri dobri zauvijek. Razmislite ponovo. Loš krompir može ugostiti otrov štićenika u njemu i štetiti ljudima. Ako vaš krompir postane zelen, bacite ga ili rizikujte da imate probleme sa nervnim sistemom.

Hljeb sa plijesni na njemu može izgledati bezopasno. Jesti ovakav hljeb neće izazvati samo stomačne tegobe, to potencijalno može dovesti do ozbiljnih stvari, uključujući rak.



Ako jaja nisu svježa, riskirate dobiti stomačne tegobe ili čak salmonelu.
Suprotno popularnom mišljenju, hrana u konzervi se može pokvariti. Ako je prošao rok trajanja, ne uzimajte ovaj rizik. Istekla hrana u konzervama ponekad uzrokuje botulizam.

Ako vaše kokice mirišu loše, ne uzimajte ih. Nos zna. Bacite ih.

Ormarići u kuhinji su jedan od najčešćih mjesta za nastanak pokvarene hrane. Kada je bio zadnji put da ste ih očistili? Uzmite nekoliko sati ovog vikenda na sortiranje ostave i bacite opasne stvari. Biće vam drago što ste to uradili.

Nema komentara:

Objavi komentar