Welcome ! :)

aaaa

petak, 22. srpnja 2016.

VELIKI SKANDAL: Otkrivene INDUSTRIJE MESA- evo šta se prodaje pod “govedinom”



Nedavno, uznemirujuće fotografija na kojima se vidi ljudsko meso navodno napravljene u Kini, postavljene su na Facebook. Prema Daily Maily, Kina prodaje ljudsko meso kao govedinu u Africi. Prilično zastrašujuće i odvratno!
Prema Zambinaskim žutim novinama, radnici iz tvornice mesa su podijelili ovu informaciju. Navodno, meso je bilo marinirano i zapakovano u konzerve prije nego što je prodano kao govedina u nekim dijelovima Afrike.
Kineski ministar je ljuti demantovao itvještaj da kineske prehrambene firme pakuju ljudsko meso i nakon toga ga prodaju u Africi kao govedinu.
On kaže:
“Lokalne novine su danas raširile trač da su Kinezi koristili ljudsko meso i prodavali ga kao govedinu u Africi. Ovo je samo zlonamjerno ogovaranje i potpuno je neprihvatljivo za nas. Mi ovim izražavamo naš najveći gnjev i osudu preko takvog čina”.
On također tvrdi da su ovi izvještaji usmjereni na narušavanje dobrih odnoso između Zambije i Kine.
Iznervirani korisnik Facebooka je napisao:
“Kinezi su prodali mrtvo ljudsko tijelo umjesto govedine i poslali ga u Afriku. Molim vas da izbjegavate govedinu bez obzira na brend”.
Kako god, internet stranica Snopes.com je stavio tačku na cijelu ovu sagu otkrivajući pravu istinu koja stoji iza ovih slika i ispalo je da to i nije toliko strašno kao što izgleda. Prema njihovim saznanjima, to je bio dio marketinga za video igricu Resident Evil 6 iz 2012. Slike zapravo pokazuju mrtva koje su napravljene tokom snimanja reklama londonskog Smithfield marketa. Uprkos tome da se ispostavilo da je informacija lažna, ipak je kineski ambasador tražio od vlasti Zambije da provedu istragu a Ministarstvo odbrane Zambije je uputilo izvinjenje zbog ponašanja njihove države.


narodnilijekovi.info

Nema komentara:

Objavi komentar