Welcome ! :)

aaaa

ponedjeljak, 11. srpnja 2016.

Uklonite ove stvari pred spavanje i to će vam pomoći da BOLJE spavate i DUŽE živite !!




Naučnici preporučuju da uklonite elektronske uređaje dalje od spavaće sobe i pokrijete ih dobro da bi uklonili rizik od bolesti poput raka, prenosi britanski list The Daily Mail.

Uklanjanje svih izvora vještačke svjetlosti tokom spavanja može zaustaviti štetne uticaje na naš biološki ritam i bolesti kao što su rak, dijabetes, depresija i pretilost.

Pravilno funkcionisanje ljudskog bioritma je u uskoj vezi sa sunčevim zracima zbog činjenice da utiče na lučenje hormona, funkciju gena, temperaturu tijela i metabolizam. S druge strane, umjetna svjetla mogu dovesti do potpunog poremećaja.

Zato se preporučuje uklanjanje svih izvora svjetlosti koji vas drže budnim.

Vještačka svjetla mogu negativno utjecati na djecu, uključujući i nerođene bebe. Prema naučnicima, ova svjetla mogu inhibirati izlučivanje melatonina, hormona koji je izuzetno važan za borbu protiv tumora dojke.

Istraživanja pokazuju da žene koje rade noćne smjene imaju veći rizik od raka dojke. Kod muškaraca, noćne smjene su faktor rizika za razvoj prostate ili raka crijeva.

Ostala istraživanja pokazuju moguću povezanosti veštačke svjetlosti tokom noći i pojave dijabetesa, depresije i pretilosti.

prirodna-medicina.info

Nema komentara:

Objavi komentar