Welcome ! :)

aaaa

nedjelja, 17. srpnja 2016.

Pogledajte se u ogledalo: Ako imate ovo u kosi, nikada nećete dobiti rak!



Prije nego što počnemo s ovim člankom, želio bih vam postaviti jedno jednostavno pitanje – znate li što je pramen kose? Pramen kose je dio kose koji stoji uspravno ili se nalazi pod kutom u sukobu sa stilom u kojem se nosi ostatak kose pojedinca. Cowlicks pojavljuje se kada smjer rasta kose oblikuje spiralni uzorak. Pa, medicinski stručnjaci tvrde da je ova frizura moguća samo uz pomoć takozvanih “polariteta gena.”


 


Ovi geni pomažu usmjeriti protok hranjivih tvari preko stanica i pomaže stanicama pridružiti se i podržati jedni druge. Oni također mogu uzrokovati određene biološke strukture u oblik suprotstavljanja ili “polariziranih” uzoraka, uključujući i ljudsku kosu koja može, u nekim slučajevima, dovesti do pramena kose.
Medicinski stručnjaci kažu da je polaritet gena također može dogoditi da odredite gdje je prednji i stražnji krajevi stanica, bez kojih se stanice neće moći seliti s jednog mjesta na drugo. Taj polaritet je napušten kada stanice raka kreće oko tijela tijekom metastaza, na kojem trenutku bijede postaje nevjerojatno teško liječiti. Skupina istraživača na Michigan State University (MSU) ispitivali ovo i otkrili organizira i upravitelja tim polaritet genima . Zanimljivo, to je protein koji se normalno smanjuje tumore zove retinoblastomi, rak koji obično širi u očima male djece.
Kažu da je ovo supresorski protein je dio velike obitelji staničnih skrbnika koji kontroliraju reprodukciju stanica, popravku DNA i stanični samouništenje, od kojih su svi važni u borbi protiv raka alata. Istraživači su uklonjene ovo retinoblastomskog supresorski protein iz svojih vinskih mušica, i gledao kako oni uzmu na “zapušten” izgled, razvija loše orijentiran krilo kose, što znači da je ona također kontrolira ekspresiju polariteta gena, kao i da funkcionalnost protiv raka.
I visok stupanj genetske sličnosti između muhe i ljudi znači da je taj protein vjerojatno igra sličnu ulogu kod ljudi. Ako se to potvrdi, to bi moglo dovesti do niza novih kemoterapijskih tretmana koji imaju za cilj vratiti protiv raka ulogu ovog proteina je da je to na neki drugi način možda izgubio.


narodnamedicina.info

Nema komentara:

Objavi komentar