Welcome ! :)

aaaa

nedjelja, 17. srpnja 2016.

Ovih 6 simptoma ukazuju na probleme sa GUŠTERAČOM!




Gušterača je nezamjenjiv organ u tijelu. Poznavanje simptoma lošeg funkcioniranja gušterače može vam pomoći u nekoliko navrata predvidjeti ili spriječiti ozbiljnije probleme.

Gušterača se nalazi iza želuca, te je zadužena za proizvodnju enzima, kao što su inzulin i glukagon. Oni su neophodni za probavu. Promjena u tom organu može proizvesti prilično ozbiljne posljedice. Ti isti enzimi mogu se okrenuti protiv gušterače i može završiti tako da ga napadaju.


 


Kako ću znati imam li problem s mojom gušteračom?

Bol

Bol se pojavljuje u gornjem dijelu trbuha, a iza želuca. Imajte na umu da ova nelagoda pojavljuje samo na lijevoj strani tijela, ispod rebara, i osjeća se kao da gori.

Ova bol može biti jasnija tek nakon jela ili čak i nakon što ste popili. To još više dolazi do izražaja ako ste pojeli hranu visokog udjela masnoće. Ova bol može početi dan nakon obroka, to bi moglo trajati nekoliko dana i može čak i povećati intenzitet.
Bol je intenzivnija kad ležite licem prema gore. Gušterača se osjeća stisnuto i bol je još izraženija.
Groznica

Enzimi koji napadaju gušteraču proizvode upale te stoga imati povišenu temperaturu je sasvim normalno. Kada osjetite bol ili nelagodu, ne zaboravite izmjeriti svoju temperaturu. Ako je Vaša temperatura povišena za nekoliko stupnjeva, posjetite liječnika. Liječnik je jedini koji može isključiti mogućnost bilo kakvih problema, te može odgovoriti na vaša pitanja.

Mučnina

To bi moglo dovesti do povraćanja. Kada je vaš sistem za probavu promijenjen, hrana se ne probavlja dobro i gušterača postaje upaljena. Osjećaj nelagode je normalan.

Glavobolja

Osjećate se umorno, razdražljivo, imate teškoće u koncentraciji, te iznenadne glavobolje. To je sve zbog činjenice da je imunološki sistem napadnut i učinci proizvedeni su se osjetili odmah.

Gubitak težine
Nećete dobiti odgovarajuće hranjive tvari, jer gušterača se uništava vlastitim enzimima, ili može biti blokirana od strane žučnog mjehura, kamenja. Ljudi koji pate od bolesti gušterače počinju gubiti na težini, unatoč činjenici da jedu isto kao prije.

Tahikardija

Ubrzani srčani ritam, ubrzan dah. To je zato što vaš imunološki sistem više nema dovoljno energije, a to uzrokuje da srce kuca brže. Osjećate se kao da ste gušite i imate abnormalan puls. Pripazite na to.


narodnamedicina.info

Nema komentara:

Objavi komentar