Welcome ! :)

aaaa

subota, 23. srpnja 2016.

Zašto ovo nismo znali ranije: Par minuta nakon upotrebe crvenog luka na ovaj način dešava se ČUDO!




Da li je crveni luk (Allium Cepa), osim kao začin izuzetan i po svojim ljekovitim svojstvima? Činjenice govore da jeste!
Ne samo da je nezaobilazan sastojak mnogih jela, već je i pravo čudo kada je u pitanju liječenje nekih bolesti i zdravstvenih problema! Ovo su dva načina na koji ga možete iskoristiti efektno.



Protiv opekotina

Sigurno ste se makar jednom u životu opekli. Sljedeći put kada vam se to desi, isjecite komad crnog luka i naslonite na opekotinu. Njegovo prirodno antiseptičko i sedativno dejstvo, spriječit će nastanak infekcije i kasnije ožiljaka.
PREPORUČUJEMO: Ovaj 15-minutni recept će učiniti da neželjene DLAKE na licu nestanu ZAUVIJEK!

Ubod insekata

Intenzivan miris luka spriječava ubod komaraca. A u slučaju da već imate ubod, prislonite luk na kožu i spriječićete nepodnošljivi svrab.

Dobar za srce

Crveni luk blagotvorno djeluje na kardiovaskularni sistem, reguliše količinu holesterola i triglicerida, ali utiče i na poboljšanje imuniteta.

Pospješivanje mokrenja

Uzeti jednake dijelove luka (recimo 2 glavice), peršuna i celera i ovu mješavinu kuhati lagano u 1 litri vode i 8 supenih kašika meda. Pije se toplo 4 puta dnevno po šoljica.

Luk jako dobro skida temperaturu

Ovo je idealno sredstvo za djecu. Ako vaše dijete ima visoku tjelesnu temperaturu, isjeckajte luk na kolutiće i pokvasite u jabukov ocat. Zatim ga stavite na stopala i u uši djeteta. Povišena tjelesna temperatura će nestati jako brzo.

ljepotaizdravlje.info

Nema komentara:

Objavi komentar