Welcome ! :)

aaaa

nedjelja, 17. srpnja 2016.

UPOZORENJE: NE KORISTITE SVOJ TELEFON DOK SE PUNI! OPASNO JE PO ŽIVOT!




Ozljede sa mobitelom ne događaju se često, ali kada se dogode to čak može biti tragično!

 


Gabbie Fedro, 13-godišnja djevojka je dobila teške opekline kao rezultat pregrijanog punjača telefona. Koristila je LG D500, mobilni telefon koji je dobila kao božićni dar. Njezin otac je čuo vrištanje iz njezine spavaće sobe, “Ona je dotrčala dolje nakon što se to dogodilo držeći se za vrat. Ona je bila u tolikoj boli da je histerično vrištala”, kaže njena majka.

Većina ozljeda uzrokovanih telefonom su rezultat pregrijane litij-ionske baterije koja dovodi do opekotina ili eksplozija.

Natrag u 2014, neispravan USB punjač za telefon poslao je visoku struju kroz tijelo Sheryl Anne Aldeguer, majka dvoje djece iz Australije, dok je nosila slušalice i pričala na telefon. Njezin telefon je također bio uključen u zidnu utičnicu. Nažalost, žena je umrla. Ovaj incident izazvao javnu obavijest o jeftinoj elektronici.

Prema Sydney Morning Herald, neispravan USB punjač je bio uzrok smrti žene u Australiji prije dvije godine. List je izvijestio da je ženu ubila struja dok je pričala na telefon, a punjač je bio uključen u struju.

Prema Apple, 2013. ženu iz Kine ubio je strujni udar dok je koristila neispravan punjač. Apple je obećao da će istražiti slučaj i objavio upozorenje na svojoj kineskoj web stranici, tražeći od ljudi da se izbjegavaju trećerazredne, nepoznate punjače.
Natrag u 2010, malo dijete u Coloradu dobilo je opekline trećeg stupnja nakon što je stavilo Apple USB kabel u usta. Prema Denver kanalu, kabel je bio priključen na laptop u tom trenutku.

S druge strane, koristeći odgovarajući radni mobitel se odgovarajućim i funkcionalnim punjenjem uređaja nije dokazano opasno.

Zapravo, mobilni telefon se koristi dok se puni više puta dnevno po cijelom svijetu, bez ozljeda ili bilo incidenta.


narodnamedicina.info

Nema komentara:

Objavi komentar