Welcome ! :)

aaaa

ponedjeljak, 11. srpnja 2016.

Pismo djevojčice(9) iz Bosne obišlo je svijet i rasplakalo mnoge!




Proživljavajući nezogu svojih najbližih, 9-godišnja devojčica, kći radnika  propale fabrike “Tuzla-kvarca”, objavila je je iskreno i emotivano pismo na Facebook.
Djevojčica kojoj nećemo otkrivati ime,  napisala na COD Ana, iskazujući  nevolje kroz koje prolazi ta firma i radnici koji su godinama tu radili u borbi protiv nesvjesne korupcoije u kantonu Tuzla.

Djevojčica je napisala da je žalosno, da je njen život započeo sa Tuzla Kvarcem, jer njen babo  radi u njoj… Nemaju ništa, svaki dan je upitan, za sve što traži od njega bilo za školu ili  ti za nešto što se zovu  dečije potrebe. Do kada će ih pratit takva budućnost, ne zna ni sama…

Napisala je kako bi volila da se i njen život promijeni na bolje, da i ona jedan dan ima kao njene drugarice, jer sve što poželi, to joj padne u vodu… Dalje je napisala kako njen otac ne može da joj  pruži sve jer nema od čega, a ide na posao…
Djevojčica se nada da će im doći bolji dani… i da će firma stati na noge…” .
Firma ‘Tuzla kvarc’, u nekadašnje vrijeme bila uspješna tuzlanska kompanija za izvoz  kvarcnog pijeska nakon korupcije i velike  borbe protiv  koruptivnog sistema u Kantonu Tuzla dovedena je do dna.

Zastrašujući podaci  korupcije iz BiH stigao je do evropskih institucija.

Radnici  mjesecima ne primaju plaće, a preživljavanje uspješne firme potpuno je pokopana. prirodna-medicina.info

Nema komentara:

Objavi komentar