Welcome ! :)

aaaa

nedjelja, 10. srpnja 2016.

OVO SU NAMIRNICE KOJE TREBA JESTI SVAKI DAN! POTRUDITE SE DA BUDU DIO VAŠE SVAKODNEVNE ISHRANE




Poznato je da zdrava prehrana utječe povoljno na tijelo, a ovdje su neke od poznatijih namirnica koje se snažno preporučuju za svakodnevnu konzumaciju.
U nastavku vam donosimo namirnice koje možete jesti svakodnevno.
Da budemo još precizniji, i da vas motiviramo, ovo su namirnice koje trebate da jedete što je češće moguće. Riječ je o iznimno kvalitetnim prirodnim namirnicama koje čine dobro za vaše zdravlje.
Umjesto da se oslanjate na brzu hranu, grickate razne štapiće i sitne grickalice, potrudite se jesti granu bogatu elementima za kojima naš organizam često žudi. Na taj način ste uradili potrebne korake da budete zdravi i puni energije.
Nadamo se da će vam se popis namirnica dopasti, i da će biti na vašem svakodnevnom meniju.
Grah, grašak, leće – Ove namirnice prepune su antioksidanca, proteina i vlakana koji pomažu u očuvanju kože, smanjuju rizik od dijabetesa pa i pretilosti.
Zeleni čaj – Studije pokazuju da je zeleni čak dobra prevencija u smanjivanju rizika od raka debelog crijeva, raka dojke, želuca, pluća i prostate.
Šipak – Sjemenke šipka prepune su aminokiselina i minerala koji pojačavaju imunitet, a neka od njih je i cink koji smanjuje kolesterol i štiti kožu.
Jaja – Jaja su dobra za mozak, podižu energiju i raspoloženje, a bogate su vitaminom B.
Jabuka – Ovo voće je bogato vlaknima koji smanjuju kolesterol.
Orasi – Prepuni su vitamina E i omega-3 masnih kiselina, a orasi pomažu i sagorijevanju kalorija.
Kava – Umjerena konzumacija omiljenog napitka mnogih ima povoljni utjecaj na tijelo, smanjuje rizik od pojave raka dojke i jetre, a bogata je antioksidansima.
Mango – Pun je vitamina A i E, te povoljno djeluje na smanjivanje rizika od srčanih bolesti, te pomaže u probavi proteina.

Izvor: www.kakolijeciti.com

Nema komentara:

Objavi komentar