Welcome ! :)

aaaa

nedjelja, 17. srpnja 2016.

NIKAKO ne trebate zanemariti OVE rane znakove i simptome DIJABETESA!




Diabetes je jedna od najčešćih hroničnih nezaraznih bolesti savremenog društva. Iako postoje lijekovi za tretiranje dijabetesa, lijek još uvijek nije otkriven. Međutim, raniji znakovi i simptomi ako se otkriju dovest će do boljeg ishoda liječenja. Evo kako prepoznati simptome dijabetesa u ranim fazama.
Gubitak težine

Masne stanice i mišićne stanice trebaju inzulin za primanje glukoze. Dakle, ako postoji manja razina inzulina u krvi ili ako postoji otpor na inzulin, stanice ne dobivaju dovoljno glukoze i gube masu. Stanice su u stvari “gladne”, jer one nisu u mogućnosti primiti glukozu koja ostaje u krvotoku. To rezultira neobjašnjenim gubitkom težine kod mnogih ljudi.


 


Osjećaj umora

Iz istog razloga, cijelo tijelo postaje iscrpljeno jer stanice ne mogu iskoristiti glukozu. Umor je obično hroničan i to može biti jedan od prvih znakova otkrića dijabetesa. Umor i pospanost često se pridružuju ovome.
Česte infekcije

Ako imate infekcije mokraćnog kanala bez razloga ili ako primijetite sporo zacjeljivanje rana i infekcija na koži, trebate uzeti u obzir mogućnosti dijabetesa. Slabo zarastanje rana i neobične infekcije su uobičajene i u naprednoj i početnoj fazi dijabetesa.

Suha usta i povećana žeđ

Primjećujete žeđ, kad god jedete velike količine slatkiša. To je zbog povećane razine glukoze u krvi, a to je sasvim normalno. U bolesnika s dijabetesom, razina glukoze u krvi se stalno povećava, pa osjećaju žeđ cijelo vrijeme i često imaju suha usta. Organizam teži da zadrži optimalnu gustoću krvi, u ovom slučaju, prisiljavajući vas da pijete više vode.

Glad
Možete se osjećati gladniji, jesti više, a izgubiti težinu u isto vrijeme. Kombinacija tih značajki dodaje mogućnost dijabetesa. Glad je posljedica nemogućnosti primanja glukoze iz krvotoka.

Učestalo mokrenje
Učestalo mokrenje je često povezano s dijabetesom. Naime, glukoza djeluje kao osmotski diuretik i on privlači vodu. Bubrezi obično ne dopuste da glukoza uđi u urin, ali ako je razina glukoze u krvi viša od 11 mmol / L, glukoza se pojavljuje u urinu, a to povlači vodu s njom previše. Dakle, ljudi s većom razinom glukoze u krvi češće će mokriti.


narodnamedicina.info

Nema komentara:

Objavi komentar