Welcome ! :)

aaaa

ponedjeljak, 18. srpnja 2016.

Nikad više ne perite sirovu piletinu prije kuhanja – Evo i zašto!




Ljdui prije kuhanja peru piletinu kako bi se uklonile bakterije koje sirova piletine ima, ali zapravo time pravite više štete vašem zdravlju. Evo šta se dešava sa piletinom tokom ovog procesa.
Pranje piletine zapravo može povećati širenje tih štetnih bakterija nego ih eliminirati.

To može biti gluposti za vas, ali evo kako pranje sirovo pile može biti štetno za vaše zdravlje.

Kako je već poznato, sirova piletina je puna bakterija koje mogu uzrokovati brojne probleme. Dvije najčešće vrste bakterija koje uzrokuju trovanje hranom u Sjevernoj Americi su Salmonela i Campylobacter. Oboje se može naći u sirovoj i nekuhanoj piletini.

Salmonela može uzrokovati mnoge probleme za ljude, i to čak i može dovesti do smrti u nekim slučajevima. Ova skupina bakterija se obično nalaze u crijevima ptica. Proljev, mučnina, povraćanje, povišena temperatura i grčevi u trbuhu su simptomi.

U SAD-u i vodeći uzrok proljeva bolesti je Campylobacter. Izaziva jake bolove u trbuhu, ova bolest još može trajati i do gotovo dva tjedna.

Campylobacter bakterije ne mogu biti uklonjene s vodom, tako da znači pranje kokoške koja sadrži Campylobacter će napraviti još gore, jer na taj način bakterije će se širiti kroz čestice vode.

Evo kako izbjeći trovanje hranom


 


Sve što trebate učiniti kako bi se uklonili sve štetne bakterije sa svoje piletine je da budete sigurni da je dobro kuhana, a prije posluživanja da se pari vrućina. Možete provjeriti i rezanjem u najdeblji dio mesa, a ako ne postoji roze meso i svi sokovi izlaze jasno, vaš piletina je sigurna za jesti.
Zapamtite da nikada ne drzžite svoje pile na višoj temperaturi od 4 stupnja Celzijusa, jer piletina na višoj temperaturi je magnet za bakterije.


narodnamedicina.info

Nema komentara:

Objavi komentar