Konzumiranje svinjskog mesa zabranjeno je u mnogim religijama. Jeste li se ikada zapitali zašto je to tako. Smatraju da je to nečisto meso, te je apsolutno istina o tome. Ovu tvrdnju podržali su brojni medicinski eksperimenti.
Očekivano je za meso od svinjetine da bude puno otrova, jer su svinje čistači i mogu jesti apsolutno sve od fekalija pa do urina, one koje se lako mogu prenijeti na naš organizam i jednostavno se odražavaju na naše zdravlje.
Negativne posljedice konzumiranja svinjskog mesa
Pronađeno je mikroorganizam naziva Yersinia enterocolitica u sedamdeset posto svinja, rezultiralo je istraživanje provedeno na 200 svinja.
Glavni uzrok groznica, mučnina, povraćanje, proljev ili grčevi je upravo taj mikroorganizam. I to mljeveno meso je još opasnije nego kriške mesa pokazalo je isto istraživanje.
Rizik od konzumiranja parazita i bakterija mogu smanjiti kuhanje svinjetine i pomoći vam da se spasite od razvijanja navedene bolesti ili stanja.
Ipak, kako bi ga očistili morate znati i tretirati meso na toj određenoj temperaturi. Kuhati na 71 stupnjeva Celzijusa što je preporučeno. Čak i ako pakiranje svinjskog mesa tvrdi da je organski ovo ne smijete uzeti u razmatranje. To još uvijek može nositi bakterije.
S anti-infekcijama, umjesto zelene trave, svinje se hrane i održavaju po vrlo niskim standardima. Ko čisti nakon što je svinja povraćala ili pomokrila se? Mislimo da niko… Niko ne uzima u obzir činjenicu da je to posebno okruženje i dalje uzrok bakterija i parazita zadržavajući svinje okruženim njihovim toksinima, koji će se kasnije u prijenosu način u ljudskom organizmu.
Ako volite ukus svinjskog mesa, ključna stvar je da ga dobro kuhate. Ipak, bez postavljanja toplomjera u posudu u kojoj pripremate meso, najbolje rješenje bi bilo kada bi izbjegl konzumiranje tog mesa, ako niste prilično sigurni o pravoj temperaturi kuhanja ili kako ga kuhati.
Postoji toliko mnogo vrsta zdravih jela na tržištu, kao što su riba, piletina ili travom hranjena govedina, kao i toliko zamjena za meso kao što su gljive ili soja.
Pažljivo birajte hranu koju konzumirate i ne stavljajte svoj organizam u opasnosti. To je ključna stvar za zdravlje.
Pogledajte ovaj video za više informacija o negativnim posljedicama svinjskog mesa na ljudski organizam. Prije uzimanja vašeg sljedećeg zalogaja uzmite u obzir opasnosti koje donosi.
Nema komentara:
Objavi komentar