Welcome ! :)

aaaa

nedjelja, 10. srpnja 2016.

NAJZDRAVIJA NAMIRNICA NA SVIJETU: Ovo voće SNIŽAVA PRITISAK, ali i sprječava SRČANI i MOŽDANI udar!




Hurme imaju širok spektar nutritivnih vrijednosti, pa mnogi kažu da je to najzdravije voće na svijetu. Gotovo da nema bolesti kod koje hurme ne mogu da sprijece.

Odličan izvor gvožđa
 
Anemični pacijenti trebalo bi da jedu hurme, jer su one odličan izvor gvožđa. Oko 50 grama hurmi sadrži oko 0,45 miligrama gvožđa, što je oko 11 posto preporučenog dnevnog unosa. Gvožđe, kao dio hemoglobina unutar crvenih krvnih zrnaca. Najviše potrebe za gvožđem imaju djeca u pubertetu.

Trbuh će vam biti ravan za 10 dana ako nakon obroka…

Trbuh će vam biti ravan za 10 dana ako nakon obroka…

Lice će vam biti kao da vam je 30 godina ako uveče namažete ovo…

Pomoću OVE metode skidate višak masnoće, svi bez izuzetka!!!

Ovaj proizvod će vam pomoći da izgubite 7 kg za 1 tjedan…

Kako nošenje cipela učiniti “zdravim” – Nadira Pašalić!
Zaustavljaju proliv

Hurme sadrže kalijum, koji je koristan kod proliva. Osim toga, pomažu da se crijevna što brže obnovi.Uzimanjem hurmi olakšat ćete crijevima da stvore dobre bakterije.

Lijek za tvrdu stolicu

Isto kao što zaustavljaju proliv, hurme mogu da pomognu i za lakše svari. Potrebno je uzeti nekoliko hurmi i uvečer ih staviti u čistu vodu. Tokom noći one će pustiti sok, koji je izvrstan laksativ, što će stimulisati lijena crijeva.

Snižava holesterol

 
Hurme imaju sposobnost da smanje nivo LDL lošeg holesterola u tijelu. Zato je ovo izvrsna hrana za ljude s visokim holesterolom, koji uzrokuje masne naslage u arterijama, koje dovode do stvaranja krvnih ugrušaka i drugih srčanih bolesti.
Jačanje srca

Osobe za slabim srcem mogu koristiti ovo nevjerovatno voće. Tokom noći potopite hurme sa sjemenkama u vodu. Ujutro uklonite sjemenke iz hurmi, sameljite ih u blenderu zajedno sa vodom u kojoj su tokom noći stajale. Ovaj prirodni lijek uzimajte nekoliko puta dnevno kako biste ojačali srce.

biljna-medicina.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar