Welcome ! :)

aaaa

srijeda, 20. srpnja 2016.

Koristite li mirisne maramice? Kada ovo pročitate više vam neće pasti na pamet!




Puno komercijalnih suhih mirisnih maramica puni različitih vrsta otrovnih kemikalija, kao što su benzil alkohol, benzil acetat, linalool i kloroform. Oni nisu dobri za vas i vaše zdravlje. Osim toga oni mogu biti u dodiru s kožom i pare su otrovne kad se zagrije ili grijati.
sušilica listovi
Kada koristite suhe mirisne maramice, ti kaput odjeću sa različitim umjetnim kemijskim parfeme. Oni su zapravo otrovne kemikalije također poznat kao karcinogeni koje mogu uzrokovati rak kod sisavaca i oštećenja jetre.

Dr. Anne Steinemann, profesor UW obavlja jednu studiju, a istraživački tim proveo istraživanje kako bi razumjeli učinke mirisa koji se koriste u praonicu proizvoda (za suhe mirisne maramice i deterdženata). Otkriveno je da postoji više od 25 VOC koji se emitiraju iz sušionice otvore i oni imaju najviše koncentracije acetona, etanola i acetaldehida – smatra se da dvije od njih su kancerogeni.

Acetaldehid, koji je jedan od kancerogene HOS-a, ima emisije koje predstavljaju čak 3% cjelokupne emisije acetaldehida iz automobila u ovoj istraživanom području, a to je veliki propust otrovnih kemikalija.

Prema industrije generirani podacima o sigurnosti materijala (MSDS) i Agencije SAD za zaštitu okoliša (EPA) postoji popis kemikalija koje se mogu naći u omekšivač rublja proizvodima. Njihove kombinacije nisu testirane.

1. Alfa-terpeniol – to je kemikalija koja je povezana s različitim poremećajima živčanog sustava, glavobolja, depresija i gubitak kontrole mišića.


 


2. benzil acetat – on je povezan s rakom gušterače.

3. benzil alkohol – to je kemikalija koja može poremetiti gornje dišne puteve i može izazvati poremećaje središnjeg živčanog sustava (CNS), mučnina, glavobolja, povraćanje, dramatične kapi, vrtoglavica i visoki krvni tlak.

4. Kloroform – to je anestetik, neurotoksični i kancerogene. To je vrlo otrovano. Ako udahnete svoje pare to može dovesti do glavobolje, pospanost, gubitak svijesti, mučnina, povraćanje i / ili vrtoglavica.

5. Etanol – to je još jedan sastojak u omekšivača tkanine i to je na popisu EPA opasnog otpada. To se odnosi na bolesti središnjeg živčanog sustava.

6. Etil acetat – to može uzrokovati glavobolje i također se nalazi na listi opasnog otpada EPA.

7. Linalool – to je kemikalija koja može dovesti do gubitka koordinacije mišića, depresije i moždanog poremećaja.
8. pentan – to može uzrokovati mučninu, glavobolje, depresije, vrtoglavica, pospanost i umor.

Međutim, možete koristiti nešto drugo umjesto toksičnih suhih maramica? Oni se nazivaju vunene lopte. Vuna loptice su 100% prirodni i vrlo učinkovit za uklanjanje bora .


narodnamedicina.info

Nema komentara:

Objavi komentar