Welcome ! :)

aaaa

subota, 9. srpnja 2016.

Kad vidite kakav se sastojak koristi za njegovu pripremu nikad više nećete kupiti BIJELI HLJEB!




Bez obzira na naljepnice na pakovanju i pažljivo čitanje sastava, postoje velike šanse da i dalje jedete neželjene stvari i dodatke.
Naime, brojni proizvodi sadrže neke od sastojaka na koje nikada ne biste niti pomislili, na primjer – LJUDSKU KOSU!

Vjerovali ili ne hljeb kupljen u lokalnoj prodavnici može da sadrži ljudsku kosu. Ali to nije samo zalutala vlas koja se može pronaći u hrani, nego L-cistein iz kose koja se koristi za produženje roka trajanja hleba a uz to je i glavni ”krivac” za mekoću većine pekarskih proizvoda.

Naučnici izvještavaju da najveći dio kose koja se koristi za aminokiselinu dolazi iz Kine gde se skuplja u berbernicama i frizerskim salonima. Bijeli hljeb je jedina vrsta hljeba kod koje se obično koristi L-cistein, a možete da ga izbjegnete odabirom hljeba od cijelih žitarica pod uslovom da nema aditiva u brašnu ili da jednostavno sami mijesite hljeb kod kuće.
Podijelite ovo sa vašim prijateljima kako bi i oni znali šta se koristi u proizvodnji hljeba!

narodnamedicina.info

Nema komentara:

Objavi komentar