Welcome ! :)

aaaa

nedjelja, 10. srpnja 2016.

Izbjelite vaš pazuh u roku od 3 minuta! Sve što trebate nalazi se u vašoj kuhinji…





Mnogi ljudi primijete tamnemrlje ispod pazuha, čak i ako su obrijani i za većinu ljudi, to je neugodan kozmetički problem. Može biti posljedica brijanja, ili možda redovne upotrebe kreme za uklanjanje dlaka, prekomjerno znojenje, zbog nakupljanja mrtvih stanica kože, također na bazi alkohola dezodoransa i antiperspiranata.
TAli više ne morate brinuti jer postoje mnogi prirodni načini da se oslobodite ovog problema.

Prirodni načini za rješavanja tamnih mrlja na koži:

Krompir – utrljajte ispod pazuha s tankom kriškom krompira. Ili naribati krompir i primijeniti sok na tamnim područjima. Dopustiti da se suši 15 do 20 minuta. zatim pranje mlakom vodom. Učinite to dva puta dnevno, nećete osjetiti nikakvu iritaciju.


 

Limun- utrljati limun na kožu nekoliko minuta. Nakon 10 minuta, isprati. Nanesite hidratantnu kremu nakon toga, jer limun može biti oštar na koži.

Soda – Miksajte sode bikarbone i vode sve dok ne bude gusta pasta, a zatim stavite ispod pazuha, isprati pastui pustiti da se osuši. Ne zaboravite to učiniti nekoliko puta sedmično.

Jabučni ocat- Pokušajte miješanje brašnai ocata dok ne dobijete gustu pastu pa nanesite na pazuh. Zatim dopustiti tijestu da se osuši 10 do 15 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Učinite to nekoliko puta sedmično.

Nema komentara:

Objavi komentar