Welcome ! :)

aaaa

srijeda, 20. srpnja 2016.

Ovo piće koje pijemo svaki dan rezultrira NAJVEĆIM ZDRAVSTVENIM PROBLEMIMA!. EVO O ČEMU SE RADI!



Mnogi ljudi piju ovo piće svaki dan. Nažalost, mnogi od njih ne znaju kakve su negativne posljedice konzumiranja tog pića. Prema stručnajcima, izbjegavajte da pijete ovo piće, jer uništava vaše kosti iznutra. Možda nećete vjerovati ali su oni gazirana pića. Evo kako djeluju u tijelu:

 
Nakon 10 minuta:
Čaša gaziranog pića sadrži 10 kašika šećera, što je 100 puta više od preporučene dnevne doze. Fosfor ulazi u tijelo i poboljšava ukus nakon deset minuta.
Nakon 20 minuta: Vaša glukoza i inzulin rastu, vodeći do promjena šećera u masnoću u jetri. Nakon 40 minuta: Vaše tijelo apsorbuje kofein u piću kompletno. Vaš nivo šećera i protok krvi se povećavaju, dok vaš mozak počinje blokirati receptore adenozina što ih pretvara u umor.
Nakon 45 minuta: Nivo dopamina je također povećan, što vam daje dobar osjećaj, sličan velikoj ovisnosti od heroina.
50 minuta: Količine magnezija, fosforne kiseline, cinka i kalcijuma ubrzavaju vašu probavu. Ovo je povezano sa ogromnom količinom šećera i umjetnih sladila koje sadrže, što ograničava izlučivanje kalcijuma kroz urin.
Nakon 60 minuta: Nakon više od jednog sata svojstva kofeina udaraju i sve prednosti kostiju kao što su magnezijum, kalcijum i cink su izlučeni kroz vaš urin. Šećer počinje da se topi u vašem tijelu o ovoj zadnjoj fazi. Nivo vaše energije teško opada što može dovesti do promjene raspoloženja. Vaše tijelo počinje izlučivati sve prednosi nutrijenata i vode zajedno sa gaziranim pićima i oslobađa vaše tijelo od njih. Trebali biste znati i to da konzumiranje gaziranih piča značajno povećava rizik od dijabetesa.

 

http://www.narodnilijekovi.info

Nema komentara:

Objavi komentar