Welcome ! :)

aaaa

srijeda, 20. srpnja 2016.

Držala laptop na koljenima priliko korištenja, kada ga je sklonila ostala je ŠOKIRANA!



Da li morate biti zabrinuti zato što laptop zrači?
Dopustite mi da vas pitam ovo: da li sjedite sa latopom na krilu? Ako je vaš odgovor da, onda imate razloga da budete zabrinuti.

Šta je zračenje laptopom?
Korištenje laptopa vas izlaže elektromagnetnim poljima – radio talasima koji proizilaze iz elektronskih uređaja i kreiraju magnetna polja. Da li ste znali da zrečenje laptopa možeopeći vašu kožu? Ako ikad dok sjedite držite laptop na koljenima, onda znate da laptop može proizvesti mnogo toplote i što ga duže koristite, postaje topliji. Toplota može postati neugodna, ali mnogi ljudi ne shvataju da toplotno zračenje iz vašeg laptopa može oštetiti vašu kožu; Istražitelji kažu da kožno obezbojenje može biti trenutno, ali u rijetkim slučajevima može prouzrokovat štetu koja može dovesti do raka kože.
Zračenje laptopa i neplodnost kod muškarca Studija iz 2011.godine je uzrokovala haos kada su istražitelji otkrili da wi – fi radijacija iz aptopa oštećuje spermu u labaratorijskom eksperimentu: Za istraživanje – koje je objavljeno u časopisu Neplodnost i Sterilitet – istražitelji u Argentini su dobili 29 sjemena zdravih muškaraca i mjerili su sposobnost plivanja ćelija sperme nakon što su bile izložene wi – fi zračenju sa laptopa. Nakon 4 sata izloženosti, jedna četvrtina spermi više nije plivala. Poređenja redi, 14 posto ćelija sperme koje u bile čuvane na istoj temperaturi ali nisu bile izložene wi – fi zračenju nisu više plivale.

ZRAČENJE LAPTOPOM MOŽE OŠTETITI VAŠ DNK DNK
U spermi nije jedini DNK koji može biti oštećen zračenjem od laptopa. Ako zračenje laptopom ima sposobnost uzrokovanja promjena u nivou ćelija u našem tijlu – čak iako ne prouzrokuje očiglednu štetu – ja sam malo zabrinut šta ovo može značiti u nekom dužem periodu.
3 NAČINA DA SMANJITE IZLOŽENOST ZRAČENJU OD LAPTOPA SU:
1. Prestanite koristiti laptop
2. Skinite laptop sa vašeg krila
3. Koristite visoko kvalitetni štit za laptop.


narodnilijekovi.info

Nema komentara:

Objavi komentar